Ga naar de hoofdinhoud

Gemarineerde broccoli met ricottacrème

4 personen Gemiddeld 30 minuten Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in kleine stukjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop van het sap van de citroen en 3 el olijfolie een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika 3-5 minuten. Schep uit de pan op een bord. Roerbak in het achtergebleven bakvet de broccoli 3 minuten. Neem uit de pan en schep met de paprika door de dressing. Laat 15 minuten marineren. Verhit intussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Klop met een handmixer de ricotta met de feta en de citroenrasp luchtig. Verdeel over een platte schaal, schep de gemarineerde broccoli en paprika erop en garneer met de pijnboompitten en de basilicum. Lekker met platbrood.
Aanvullende benodigdheden - handmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 351 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 7 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden broccolirecepten