recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gemarineerde peerwaaiers met chocoladesaus

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - notenijs (500 ml)
  • - slagroom (100 ml)
  • - pure chocolade (100 g)
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (4 eetlepels)
  • - zoete witte wijn (200 ml)
  • - stevige handperen (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de pure chocolade in stukjes.
  • 2 Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
  • 3 Breng in een pan de wijn met likeur aan de kook en verwarm de peren hierin 10 minuten tegen de kook aan.
  • 4 Neem ze met een schuimspaan uit het vocht en laat ze heel even op keukenpapier uitlekken.
  • 5 Kook het vocht in tot een lichte siroop.
  • 6 Snijd de peren in de lengte in dunne plakjes, maar laat ze bij de steelaanzet vast zitten.
  • 7 Spreid de peerwaaier uit op borden en schep de siroop erover.
  • 8 Verwarm de chocolade met room al roerende tot een gladde saus.
  • 9 Schenk de saus over de peer en schep er een bol ijs naast.
  • 10 Wijntip: cream sherry of witte port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.