recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepocheerde kabeljauw met asperges en peterselie

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (2.5 liter)
  • - kappertjes (3 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (600 gram)
  • - visbouillon (4 blokjes)
  • - boter (150 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - bladpeterselie (1 bosje)
  • - geschilde witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een brede pan water met zout aan de kook.
  • 2 Leg de asperges in het kokende water en zet het vuur laag.
  • 3 Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
  • 4 Laat 5 minuten staan tot ze gaar zijn.
  • 5 Prik met een vork in het dikste deel om de gaarheid te controleren.
  • 6 Haal wat mooie kleine blaadjes uit de peterselie om te garneren.
  • 7 Hak de rest grof samen met de ongeschilde knoflook.
  • 8 Smelt de boter met de knoflook en peterselie en laat circa 10 minuten op een laag vuur trekken.
  • 9 Zeef door een zeer fijne zeef zodat ook de eiwitten van de boter achterblijven.
  • 10 Houd de peterselieboter warm of verwarm deze net voor het serveren.
  • 11 Breng ondertussen een pan met het water met de visbouillonblokjes aan de kook.
  • 12 Snijd de kabeljauw in acht gelijke delen.
  • 13 Zet het vuur op z’n laagst, doe de kabeljauw erin en doe het deksel erop.
  • 14 Kabeljauw van normale dikte heeft 8 à 10 minuten nodig om gaar te worden.
  • 15 Leg eventuele dunnere stukken dus een paar minuten later in de bouillon zodat alles tegelijkertijd klaar is.
  • 16 Laat het water niet koken mar houd het tegen de kook aan.
  • 17 Spoel de kappertjes af onder de kraan en laat uitlekken.
  • 18 Serveer de kabeljauw op de asperges en besprenkel met de kappertjes, peterselieboter en peterselie.
  • 19 Lekker met gekookte aardappels!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.