Ga naar de hoofdinhoud

Gepocheerde peren met bramen en hazelnoten

4 personen Gemiddeld 40 minuten Nagerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Breng in een steelpan ¾ van de bramen met 250 ml water, de suiker, kardemom en het kaneelstokje aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en duw de fruitpuree met de bolle kant van een lepel, boven een kom door een bolzeef. Schenk de bramensaus terug in de pan. Schil de peren en leg ze in de bramensaus, zodat ze helemaal onder staan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd de munt fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de lemoncurd en de helft van de munt door de yoghurt. Neem de peren uit de saus en snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de klokhuizen. Verdeel de munt-citroenyoghurt over vier schaaltjes en leg er twee stukken peer op. Garneer met de hazelnoten, de rest van de bramen en munt. Serveer de bramensaus ernaast.
Aanvullende benodigdheden - Bolzeef
Voedingswaarden (per portie)
Energie 576 kcal
Eiwit 9 g
Koolhydraten 78 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden recepten