DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel

Hoofdgerecht Eenvoudig 40 minuten
(4)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren en harde kern uit de bloemkool en snijd in vier plakken. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in plakken van 1 cm. Stap 2 Meng de sriracha kruiden door 2 el olijfolie en bestrijk hiermee de bloemkool en zoete aardappelplakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Stap 3 Rasp ondertussen voor de salsa de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stap 4 Snijd 2/3 van de koriander fijn. Meng het rasp en sap van de limoen, paprika, koriander en de rest van de olijfolie door de linzen tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa over de warme bloemkool en zoete aardappel. Drapeer de plakjes porsciutto ertussen en garneer met de rest van de koriander. Serveer direct.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 407 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 40 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden
bloemkooldoordeweeksrecepten