Ga naar de hoofdinhoud

Geroosterde bloemkoolsalade met pitabrood

4 personen Gemiddeld 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en de ui in parten. Meng met 2 el olijfolie, kerriepoeder en kaneel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven. Scheur de maaltijdpita’s in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de stukken pita om en om goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de sla over een grote schaal en schep de geroosterde bloemkool erop. Zigzag de knoflooksaus over de salade en bestrooi met de krokante pita’s.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 450 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 52 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden recepten