recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde groente met zalm en krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - halve courgette
  • - halve aubergine
  • - winterwortel (1 kleine)
  • - rode paprika (1 )
  • - paprika (1 groot blik)
  • - rode uien (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - Tip van de Chef Hollandse groentekruiden (1 blik)
  • - zalmfilets (4 )
  • - geschrapte krieltjes (1 pakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Maak de groenten schoon.
  • 3 Snijd aubergine en courgette in de lengte doormidden en dan in plakken.
  • 4 Snijd de winterwortel in plakjes en de paprika';s en uien in grove stukken.
  • 5 Meng in een kom de olijfolie met de kruidenmix en voeg de groenten toe.
  • 6 Schep alles heel goed om.
  • 7 Verdeel de groenten over een ingevet bakblik of lage ovenschaal.
  • 8 Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten circa 40 minuten.
  • 9 Spoel de krieltjes af met koud water en kook ze in 20 minuten gaar.
  • 10 Bestrooi de zalmfilets met peper en zout en bestrijk ze dun met olie.
  • 11 Verhit een grilpan op een hoog vuur en rooster de filets 6 minuten tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
  • 12 Verdeel de groenten en krieltjes over 4 borden en leg de zalm ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.