recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde krieltjes met rode ui en olijven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - grof zeezout
  • - versgemalen peper
  • - oreganoblaadjes (vers) (3 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (6 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode ui (1 )
  • - halve krieltjes met schilletje (450 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Leg de krieltjes dicht naast elkaar in een bakblik of braadslede.
  • 3 Snipper de ui heel fijn.
  • 4 Hak de knoflook en de olijven fijn.
  • 5 Snijd de oregano fijn.
  • 6 Meng de ui met knoflook, olijven, oregano en wat versgemalen zwarte peper en zout.
  • 7 Verdeel dit mengsel over de aardappeltjes en sprenkel de olijfolie erover.
  • 8 Schuif het bakblik in het midden van de oven en laat de aardappeltjes in 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.