Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde paprika-sinaasappelgazpacho
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde paprika-sinaasappelgazpacho
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2
Snijd de paprika in grove stukken.
Stap 3
Halveer de tomaten.
Stap 4
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 5
Schep in een braadslede de paprika om met de knoflook, tomaten, havermout en oregano.
Stap 6
Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en schep er 3 eetlepels olijfolie door.
Stap 7
Schuif de braadslede in de oven en rooster de paprika's en tomaten in 25-30 minuten gaar.
Stap 8
Schep de groenten 1-2 keer om.
Stap 9
Doe het mengsel over in de blender, voeg nog 2-3 eetlepels olijfolie en het sinaasappelsap toe en pureer alles tot een gladde, licht gebonden soep.
Stap 10
Schenk de soep in een kan en laat de soep afkoelen en daarna in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
Stap 11
Vervoer de gazpacho in een thermoskan.
