recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesneden biefstuk met olijven

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - circa 12 blaadjes verse basilicum
  • - biefstukken van ca 125 gram (4 )
  • - chilipoeder (eventueel)
  • - tomatenblokjes (uit blik) (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - knoflook (1 teen)
  • - kappertjes (2 eetlepel(s))
  • - olijven, groen, zwart of gemengd (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de olijven grof.
  • 2 Kneus de knoflook.
  • 3 Spoel de kappertjes af.
  • 4 Bak de knoflook in een koekenpan in de helft van de olijfolie tot hij goudgeel is en verwijder hem dan.
  • 5 Doe de tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes in de pan en laat zachtjes 5 minuten pruttelen, zonder deksel.
  • 6 Breng op smaak met zout en wat chilipeper.
  • 7 Bestrooi de biefstukken met zout en bak ze in de rest van de eetlepels olijfolie (2 minuten per kant voor meer rauw, 3 minuten voor rosé).
  • 8 Haal uit de pan en laat 3 minuten onafgedekt rusten op een snijplank.
  • 9 Giet het braadvet bij het tomaten-olijvenmengsel en meng daar de basilicum door.
  • 10 Snijd de biefstukken aan dikke plakken en serveer ze overgoten met de saus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.