recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde hamlapjes met hutspot

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - hutspotgroenten (1 kg)
  • - (donker) bier (0.5 flesje)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - boter (50 g)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - hamlapjes (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en verdeel ze in blokjes.
  • 2 Kruid de hamlapjes met zout, peper en kaneel en bak ze in de helft van de boter in een braadpan bruin.
  • 3 Voeg de tijm toe en schenk het bier langs de rand van de pan erbij.
  • 4 Stoof de hamlapjes in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Bak intussen in een grote pan de hutspotgroenten 3-4 minuten in de rest van de boter.
  • 6 Schep de aardappel erdoor, voeg de bouillon toe en kook het geheel in 20-25 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Stamp de hutspotgroenten en aardappelen met het vocht tot een smeuïge stamppot en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Serveer de stamppot bij de hamlapjes.
  • 9 Wijntip: volle rode wijn, zoals Malbec uit Argentinië, of kloosterbier.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.