recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde hazenbout met een dressing van gember en wijnazijn

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - gembersiroop (1 eetlepel)
  • - rode wijnazijn (2 eetlepels)
  • - wildfond (200 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - hazenbout (2 )
  • - verse tijm (1 eetlepel)
  • - grof zeezout (2 theelepels)
  • - vierseizoenen-peperkorrels (0.5 eetlepel)
  • - pimentkorrels (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de verse tijm fijn.
  • 2 Wrijf de piment- en peperkorrels fijn in een vijzel en meng het zout en de helft van de tijm erdoor.
  • 3 Wrijf de hazenbouten in met dit mengsel.
  • 4 Bak de bouten in een hapjespan met hete boter rondom bruin.
  • 5 Schenk de fond erbij en stoof de bouten in 90 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Roer de azijn met de gembersiroop, bruine suiker, de rest van de tijm en wat zout en peper tot een dressing.
  • 7 Neem de bouten uit het stoofvocht en zeef het vocht.
  • 8 Kook dit in tot een mooie jus.
  • 9 Schep de jus op warme borden en leg de hazenbouten erin.
  • 10 Schep de dressing over de bouten.
  • 11 Lekker met gebakken krieltjes en rode kool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.