recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde hazenbout met peperkoeksaus en rode koolsalade

Hoofdgerecht
4 personen
120 min
Ingrediënten
  • - kleine rode kool (0.5 )
  • - balsamico azijn (1.5 eetlepel)
  • - ontbijtkoek (3 sneetjes)
  • - cranberrycompote (2 eetlepels)
  • - wildfond (200 ml)
  • - hazenboute6 (4 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knolselderij (100 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepels)
  • - laurierblaadje (1 )
  • - rode wijn (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: staafmixer.
  • 2 Snijd de knolselderij in blokjes.
  • 3 Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • 4 Schaaf de rodekool in flinterdunne reepjes.
  • 5 Wrijf de hazenbouten in met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze rondom bruin in een braadpan met de helft van de olijfolie.
  • 6 Bak de ui, knolselderij, driekart van de tijm en het laurierblaadje even mee.
  • 7 Voeg de wijn en fond met 1 eetlepel cranberrycompote en de blokjes ontbijtkoek toe en stoof de hazenbouten afgedekt in 1.5 uur zachtjes gaar.
  • 8 Keer de bouten af en toe in de saus.
  • 9 Klop in een schaal de balsamico-azijn met 1 eetlepel cranberrycompote, het water, de rest vam de olijfolie, de rest van de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de rode kool erdoor.
  • 10 Laat de salade minstens 1 uur staan.
  • 11 Leg de hazenbouten op warme borden.
  • 12 Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef.
  • 13 Schep de saus over het vlees en schep de rode koolsalade ernaast.
  • 14 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.