recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde kalfslapjes met sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - sperziebonen (400 g)
  • - rode uien (3 stuks)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - verse tijm (3 takjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - boter (25 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kalfsbraadlappen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode uien in partjes.
  • 3 Wrijf de kalfslappen in met zout, kaneel en royaal peper.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak de kalfslappen op matig hoog vuur in 10 minuten bruin.
  • 5 Verdeel de knoflook en tijm eromheen en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Stoof de kalfslapjes afgedekt 1 uur op heel zacht vuur (met een vlamverdeler eronder).
  • 7 Voeg dan de uipartjes en de sperziebonen toe en stoof het geheel in nog 20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Wijntip: Niet te zware rode wijn, zoals San Paolo uit Argentinië of Côtes du Rhône.
  • 9 Vervangtip: U kunt ook een 0.5 eetlepel gedroogde tijm gebruiken in plaats van de verse tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.