Gestoofde prei met citroen en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde prei met citroen en tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Halveer de preien over de lengte en snijd deze in stukken van 6 cm. Spoel goed af.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el roomboter en bak de kabeljauw en prei kort aan. Draai het vuur laag, voeg de tijm, het citroensap en de citroenrasp toe. Laat dit 6 minuten stoven tot de kabeljauw gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel de pommes duchesse over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd de resterende citroen doormidden. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de cherrytomaten 6 minuten tot deze poffen. Plaats de laatste 2 minuten de citroen, met snijvlak naar beneden, in de pan en rooster mee. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de gestoofde prei en kabeljauw over de borden en garneer met de cherrytomaten en citroen. Serveer met de pommes duchesse.
