DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Gestoofde prei met citroen en tomaat

Hoofdgerecht Eenvoudig 40 minuten
(0)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 210°C. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Halveer de preien over de lengte en snijd deze in stukken van 6 cm. Spoel goed af. Stap 2 Verhit een pan met 2 el roomboter en bak de kabeljauw en prei kort aan. Draai het vuur laag, voeg de tijm, het citroensap en de citroenrasp toe. Laat dit 6 minuten stoven tot de kabeljauw gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Stap 3 Verdeel de pommes duchesse over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Stap 4 Snijd de resterende citroen doormidden. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de cherrytomaten 6 minuten tot deze poffen. Plaats de laatste 2 minuten de citroen, met snijvlak naar beneden, in de pan en rooster mee. Breng op smaak met zout en peper. Stap 5 Verdeel de gestoofde prei en kabeljauw over de borden en garneer met de cherrytomaten en citroen. Serveer met de pommes duchesse.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 524 kcal
Eiwit 29.6 g
Koolhydraten 55.4 g
Vet 17.2 g
Waarvan verzadigd 2.2 g
Trefwoorden
weekmenurecepten