recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde asperges met gerookte zalm

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm plakken (200 gram)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - Hüttenkäse (200 gram)
  • - witte asperges (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook fijn.
  • 2 Hak de dille fijn en zorg dat je een toefje dille over houdt voor de garnering.
  • 3 Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
  • 4 Snijd de harde onderkanten weg.
  • 5 Leg de asperges naast elkaar en snij de punten op 6 cm af.
  • 6 Snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm.
  • 7 Leg de aspergestukjes in een stoommandje en leg de aspergepunten erop.
  • 8 Hang het stoommandje in een pan boven een laag kokend water en stoom ze afgedekt in 6-8 minuten beetgaar.
  • 9 Laat de asperges afkoelen tot lauwwarm.
  • 10 Meng in een kom de hüttenkäse met bieslook, dille en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 11 Schep de aspergestukjes erdoor.
  • 12 Spreid de plakjes zalm uit op kleine borden en schep het aspergemengsel in het midden.
  • 13 Leg de aspergepunten erop en garneer met een toefje dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.