recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde asperges met sinaasappeldressing en rauwe ham

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (100 g)
  • - eieren (2 stuks)
  • - nootmuskaat
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - walnotenolie (3 eetlepels)
  • - rode peper (0.5 stuks)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - witte asperges (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel; Hak de rode peper fijn; Hak de verse basilicum fijn; Kook de eieren; Snijd de rauwe ham in brede repen.
  • 2 Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden weg.
  • 3 Breng in een hoge aspergepan een laag water met zout aan de kook en zet de asperges (met de punten omhoog) in het mandje erin.
  • 4 Stoom ze afgedekt 10 minuten en laat ze nog 10 minuten afgedekt staan.
  • 5 Klop een dressing van het sinaasappelsap met de rasp, rode peper, olie, basilicum en zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
  • 6 Prak de eieren heel fijn.
  • 7 Leg de asperges op warme borden met de punten naar één kant.
  • 8 Sprenkel de dressing erover en verdeel het ei en de repen ham erover.
  • 9 Wijntip: Zeer frisse, levendige wijn, zoals sauvignon blanc.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook olijfolie extra vierge gebruiken in plaats van de walnotenolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.