recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde kabeljauwfilet met Chinese kool

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - Chinese kool (1 )
  • - diepvries kabeljauw filets (400 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de kabeljauwfilet ontdooid is.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 3 Snijd voor elk persoon uit een groot blad kool de dikke nerf weg.
  • 4 Wrijf de vis in met zout, peper en wat kerriepoeder, bestrooi ze met peterselie en wikkel de filets elk in een koolblad.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Hak de knoflook fijn.
  • 7 Leg de pakketjes in een stoommand boven een laag kokend water en stoom ze in 10 minuten gaar.
  • 8 Fruit de ui en knoflook met de rest van de kerriepoeder in een wok met hete olie zachtjes glazig.
  • 9 Snijd de rest van de kool in repen en schep ze met het water door het uimengsel.
  • 10 Voeg wat zout en peper toe en smoor de kool in 6-8 minuten gaar.
  • 11 Schep de rijst en gesmoorde kool in diepe borden en leg de vispakketjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.