recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde tilapia in paksoi

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 )
  • - paksoi (0.5 struik)
  • - tilapiafilet (250 gram)
  • - kokosmelk (50 ml)
  • - thaise vissaus (1 eetlepel)
  • - kurkuma (koenjit) (1 theelepel)
  • - citroen (0.5 )
  • - rode peper (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de ui fijn.
  • 2 Snijd het bosuitje schuin in ringetjes.
  • 3 Hak de korinader fijn.
  • 4 Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in reepjes.
  • 5 Snijd de tiliapiafilet in repen van 2 cm breed.
  • 6 Meng in een blender de ui, knoflook, rode peper, citroenrasp, kurkuma, vissaus en de kokosmelk tot een gladde saus.
  • 7 Schep het mengsel in een kom en schep de repen vis erdoor.
  • 8 Snijd de groene paksoibladeren van de struik en bedek de bodem van een stoommand met de bladeren.
  • 9 Schep het vismengsel op de paksoi.
  • 10 Strooi de bosuitjes en koriander erover.
  • 11 Stoom de vis in een steamer of boven een pan met kokend water in 10-15 minuten gaar.
  • 12 Schep de paksoi met vis met een grote spatel op een platte schaal en serveer met pandanrijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.