recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geurige fazantenbout in bakpapier

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - bakpapier
  • - cocktailprikkers
  • - groene kool (0.5 )
  • - fazantenbouten (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - platte peterselie (4 eetlepel(s))
  • - limoen, daar de rasp van (1 )
  • - citroen (rasp) (1 )
  • - sinaasappel (rasp en sap) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kool in flinterdunne reepjes.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Meng in een kom de sinaasappel-, citroen- en limoenrasp met de peterselie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1/3 van de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 4 Maak het vel van de fazantenbouten aan de brede kant los door met je vingers tussen het vlees en het vel steeds iets verder te gaan.
  • 5 Verdeel het citrusraspmengsel op het vlees en onder het vel.
  • 6 Trek het vel er weer helemaal overheen en steek het vast met een cocktailprikker.
  • 7 Wrijf de bouten aan de buitenkant in met zout, peper, sinaasappelsap en de resterende olijfolie.
  • 8 Spreid 4 grote stukken bakpapier uit en leg een bergje groene kool in het midden.
  • 9 Sprenkel hier een beetje sinaasappelsap over en leg er een fazantenbout op.
  • 10 Vouw het bakpapier omhoog en draai het boven de bouten dicht.
  • 11 Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in de oven.
  • 12 Schakel de oven in op 200 °C en bak de fazantenbouten in 30-40 minuten mooi bruin en gaar.
  • 13 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.