recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde fazant in ham met witlofsalade

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - pink lady appel (1 )
  • - witlof (2 stronken)
  • - augurken (2 )
  • - gedroogde ham (8 plakken)
  • - fazantenfilets (4 )
  • - gedroogde abrikozen (6 )
  • - appelsap (100 gram)
  • - zuurkool, uitgelekt (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de abrikozen.
  • 2 Doe de zuurkool met het appelsap en abrikozen in een kookpan.
  • 3 Doe het deksel erop en breng aan de kook.
  • 4 Laat 30 minuten zachtjes stoven op laag vuur.
  • 5 Laat de fazantenfilets gedurende 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 6 Verwarm de oven tot 150 °C.
  • 7 Zout het vlees en bak 2 a 3 minuten per kant aan in de boter op hoog vuur.
  • 8 Laat een minuut afkoelen op de snijplank, maak dan een lange diepe inkeping aan de zijkant.
  • 9 Het vlees hoort nog niet helemaal gaar te zijn.
  • 10 Doe de zuurkool in een vergiet, druk het teveel aan appelsap eruit.
  • 11 Vul de filet met de warme zuurkool.
  • 12 Rol het vlees strak op in de ham.
  • 13 Leg dit nog 10 minuten in de oven.
  • 14 Snijd ondertussen de augurk en appel tot lucifers.
  • 15 Snijd de witlof in kwarten en verwijder de kern.
  • 16 Snijd deze vervolgens tot fijne reepjes.
  • 17 Meng de witlof met appel en augurk, maak op smaak met zout.
  • 18 Snijd de fazant diagonaal door en serveer op de witlofsalade.
  • 19 Lekker met puree van pastinaak.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.