recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde fazantfilet met rauwe ham

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - boter (25 gram)
  • - rauwe ham (8 plakjes)
  • - basilicum (2 eetlepel(s))
  • - bieslook (1 eetlepel(s))
  • - jonge kaas (100 gram)
  • - fazantenborstfilet(s) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: rasp de kaas; knip de bieslook fijn; hak de basilicum fijn.
  • 2 Leg de fazantenborstfilets op een plank en snijd ze halverwege tot op 1 cm van de rand in en klap de filets open.
  • 3 Meng de kaas met de kruiden en wat versgemalen zwarte peper en verdeel dit over de filets.
  • 4 Klap de filets weer dicht en wikkel elke filet strak in 2 plakjes ham.
  • 5 Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 8 minuten mooi bruin.
  • 6 Schenk de wijn erbij en laat de filets nog 8 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Serveer de fazantenborstfilets met sperziebonen en aardappelgratin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.