recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde kip uit de oven

Hoofdgerecht
6 personen
115 min
Ingrediënten
  • - gevogeltefond (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - boter (25 gram)
  • - kip (1 )
  • - ei (1 )
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - diepvries doperwten (100 gram)
  • - bosuitjes (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - gele rijst (0.5 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 2 Snijd de bosuitjes in stukjes van 0.5 cm.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Hak de dille fijn.
  • 5 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 6 Maak de rijst met een vork los en meng de paprika, bosui, doperwten, sinaasappelrasp, dille en het losgeklopte ei erdoor.
  • 7 Schep dit rijstmengsel in de buikholte van de kip en druk het steeds goed aan.
  • 8 Wrijf de kip aan de buitenkant in met zout en versgemalen peper.
  • 9 Zet de kip in een braadslede en schenk het sinaasappelsap over de kip.
  • 10 Leg hier en daar een klontje boter op de kip.
  • 11 Braad de kip in de oven in 75-90 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Schep er regelmatig wat braadvocht uit de braadslede over.
  • 13 Leg de kip op een schaal en roer de wijn en fond door het braadvocht.
  • 14 Kook dit op het fornuis in tot een lekkere jus.
  • 15 Serveer de kip met frieten, peultjes en een gemengde salade.
  • 16 Geef de jus er apart bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.