recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde paprika's met couscous

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - gele paprika's (4 )
  • - tomatensap (300 ml)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - tonijn albacore (1 blikje)
  • - couscous (250 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Sniooer de ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Halveer de paprika's en haal de zaadjes eruit.
  • 5 Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Roer de couscous erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  • 7 Schep de tonijn, kappertjes en peterselie met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 8 Schenk het tomatensap erbij.
  • 9 Laat de couscous 10 minuten wellen.
  • 10 Vul de paprikahelften met de couscous en zet ze in een lage ovenschaal.
  • 11 Strooi de kaas erover en schenk een beetje water op de bodem van de schaal.
  • 12 Bak de paprika's in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.