recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde scharrelkipfilet met brie en bospeen

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (4 plakken)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - brie (100 gram)
  • - scharrelkipfilets (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bospeen (1 bos)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Zorg voor een plak brie per persoon.
  • 4 Snijd de basilicum in reepjes.
  • 5 Knip de bieslook fijn.
  • 6 Schil de bospenen met een dunschiller en schep ze in een braadslede om met de knoflook en 1 eetlepel olijfolie.
  • 7 Leg de wortels om en om naast elkaar, dek ze af met bakpapier en bak ze in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 8 Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open.
  • 9 Leg er een plak Brie op en strooi het basilicum en de bieslook erop.
  • 10 Klap de kipfilets weer dicht, wrijf ze in met zout en peper en wikkel ze strak in een plak ham.
  • 11 Verwarm tweederde van de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in 12-15 minuten lichtbruin en gaar.
  • 12 Voeg eventueel een klein scheutje water toe en zet de deksel op de pan als het te hard gaat.
  • 13 Leg de kipfilets op warme borden en schep de bospeen ernaast.
  • 14 Lekker met frieten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.