recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ginger coffee

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - suiker (1 theelepels)
  • - gekonfijte gember (8 bolletjes)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (8 eetlepels)
  • - sterke koffie (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: handmixer.
  • 2 Klop in een kom de slagroom met suiker met de handmixer tot een luchtige, lobbige massa.
  • 3 Snijd een bolletje gember in 8 flinterdunne plakjes.
  • 4 Hak de rest van de gember fijn.
  • 5 Verdeel de fijngehakte gember over vier 'Irish coffee'-glazen of wijde glazen en schenk de gembersiroop erover.
  • 6 Schenk de vers gezette hete koffie erbij en roer even goed door.
  • 7 Schenk dan de room over een bolle kant van een eetlepel op de koffie.
  • 8 Leg de gemberplakjes op de room.
  • 9 Serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.