Ga naar de hoofdinhoud
DekaMarkt

Gnocchi met doperwten pesto

4 personen Eenvoudig 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Rasp de Pecorino op een grove rasp. Pel de knoflook. Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 10 minuten gaar. Haal de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, de helft van de Pecorino, knoflook en de extra vierge olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper. Kook de gnocchi in het vocht van de doperwten volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats 10 minuten in de oven. Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in 5 minuten gaar. Meng de doperwtenpesto en overige doperwten en tuinbonen door de gnocchi en verdeel over de borden. Garneer met de cherrytomaten, overige Pecorino en citroenparten.
Aanvullende benodigdheden - rasp- blender of keukenmachine
Voedingswaarden (per portie)
Energie 356 kcal
Eiwit 14.3 g
Koolhydraten 33.4 g
Vet 16.2 g
Waarvan verzadigd 6.6 g
Trefwoorden weekmenurecepten