recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Goulash met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zuurkool (500 gram)
  • - vleesbouillon (1 pot)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - magere varkenslapjes (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de varkenslapjes in blokjes.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 4 Bak de helft van de spekblokjes met ui in een braadpan zachtjes licht bruin.
  • 5 Schep de vleesblokjes met de paprikapoeder en chilipoeder erdoor en bak alles 4 minuten.
  • 6 Voeg dan de aardappel, wortel en de driekwart van de bouillon toe.
  • 7 Stoof het vlees en de groente in 40 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Voeg eventueel een scheut water toe.
  • 9 Breng de goulash op smaak met zout en peper.
  • 10 Bak de rest van het spek en de ui in een andere pan.
  • 11 Schep hier de zuurkool met de rest van de bouillon en wat versgemalen zwarte peper door.
  • 12 Smoor de zuurkool in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 13 Serveer de zuurkool bij de goulash.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.