recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Granita di caffe

Nagerecht
4 personen
255 min
Ingrediënten
  • - chocolade mokkaboontjes (8 )
  • - sinaasappellikeur (4 eetlepel(s))
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - slagroom (125 ml)
  • - versgezette sterke espresso (500 ml)
  • - suiker (6 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Los 5/6 deel van de suiker al roerende op in de nog hete koffie.
  • 2 Schenk de koffie in een diepvriesdoos en laat de koffie helemaal koud worden.
  • 3 Laat de afgekoelde koffie in de diepvriezer in 4-5 uur bevriezen.
  • 4 Verdeel na 2 uur de gevormde ijskristallen met een garde in kleinere stukjes en doe dit daarna elk 0.5 uur.
  • 5 Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en de vanillesuiker.
  • 6 Schep de koffiegranita in glaasjes en schenk er naar wens likeur (sinaasappel- of koffielikeur of amaretto) over.
  • 7 Schep de slagroom erop en garneer met mokkaboontjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.