recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gratin van aardappel en zoete aardappel

Bijgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (150 ml)
  • - nootmuskaat
  • - knoflook (1 teenno)
  • - melk (50 ml)
  • - slagroom (125 ml)
  • - zoete aardappelen (500 gram)
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes.
  • 2 Meng in een kom de room met de melk, geperste knoflook en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 3 Schep de plakjes aardappel en zoete aardappel door het roommengsel en zorg dat alle plakjes rondom bedekt zijn met een laagje room.
  • 4 Verdeel het aardappelmengsel over de ovenschaal en schenk de achtergebleven room uit de kom ook over de aardappel. Strooi de kaas erover.
  • 5 Bewaar de gratin tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 7 Bak de aardappelgratin in de oven in 40-50 minuten gaar en goudbruin.