recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Griekse filodeeg-rol met feta en spinazie

Hoofdgerecht
6 personen
50 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - filodeeg (225 g per pak) (2 pakken)
  • - geraspte citroenschil (1 eetlepel)
  • - feta (200 gram)
  • - knoflook, fijngehakt (2 tenen)
  • - peterselie (45 gram)
  • - gewassen spinazie (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine en een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Ontdooi de filodeeg.
  • 4 Maal in de keukenmachine de spinazie met de peterselie en knoflook niet al te fijn.
  • 5 Meng het spinaziemengsel in een kom luchtig met de verkruimelde feta, citroenschil en wat versgemalen zwarte peper.
  • 6 Maak van de helft van de plakjes filodeeg een lange plak.
  • 7 Bestrijk dun met olijfolie en leg hierop de resterende plakjes filodeeg.
  • 8 Schep over de hele lengte van het deeg iets onder het midden een reep van het spinaziemengsel.
  • 9 Vouw de onderkant van het deeg over de vulling en rol het deeg op tot een lange rol.
  • 10 Zorg dat de sluiting onder zit.
  • 11 Schuif een kant van de deegrol naar het midden van de bakplaat.
  • 12 Rol de rest van de deegrol er stevig omheen, zodat het uiteindelijk een platte spiraal op de bakplaat wordt.
  • 13 Bestrijk de spiraal met olijfolie.
  • 14 Schuif de bakplaat in de oven en bak de deegspiraal in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.