recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Griekse paassoep

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (1 eetlepels)
  • - bosuitjes (8 )
  • - kipfilet (125 gram)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (1 liter)
  • - ei (1 )
  • - citroen (0.5 )
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 2 Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor de uitjes 1 minuut.
  • 4 Schep de blokjes kip erdoor en voeg de bouillon toe.
  • 5 Laat de soep 6-8 minuten heel zachtjes koken.
  • 6 Klop in een kom het ei met de handmixer tot een schuimige, bijna witte massa.
  • 7 Pers de citroen.
  • 8 Klop er wat citroensap door en voeg daarna al kloppend een soepopscheplepel van de hete bouillon toe.
  • 9 Voeg dit mengsel met de dille en peterselie al roerende aan de soep toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
  • 10 Laat de soep niet meer koken.
  • 11 Serveer de soep in diepe borden.
  • 12 Lekker met versgeroosterde crostini van stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.