recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene curry met aubergine en bamboescheuten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - basilicumblaadjes (2 eetlepels)
  • - bruine basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - thaise vissaus (2.5 )
  • - kokosmelk (blik) (400 ml)
  • - bamboescheuten (227 gram)
  • - aubergine (1 )
  • - bieflappen (450 gram)
  • - thaise groene currypasta (2 eetlepels)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - rode peper (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in de lengte in dunne reepjes.
  • 2 Snijd de bieflappen in blokjes.
  • 3 Snijd de aubergine in blokjes van 3 cm.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
  • 5 Schep het vlees erdoor en bak de blokjes al omscheppend bruin.
  • 6 Voeg de aubergine, bamboescheuten en peperreepjes toe en bak alles nog 1-2 minuten.
  • 7 Schenk de kokosmelk erbij en breng alles al omscheppend aan de kook.
  • 8 Laat het gerecht 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 9 Roer de vissaus en basterdsuiker erdoor en warm alles nog heel even door.
  • 10 Serveer de curry met pandanrijst en strooi de basilicumblaadjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.