recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met fazantenborstfilet

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - walnootolie (3 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - babyleaf rucola (1 schaal)
  • - veldsla (100 gram)
  • - appels (2 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - kerriepoeder (2 theelepels)
  • - fazantenborstfilets (2 )
  • - vers haricots verts (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de Vers haricots verts; Schil de appels en snijd ze in partjes.
  • 2 Kook de haricots verts in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 4 Kruid de fazantenborstfilets met kerriepoeder, zout en peper en bak ze in een koekenpan in hete boter in 10 minuten bruin en gaar.
  • 5 Bak daarna de appelpartjes in het bakvet.
  • 6 Snijd de fazantborstfilets schuin in dunne plakjes.
  • 7 Klop het citroensap met de walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 8 Meng de veldsla, rucola en haricots verts met 1-2 eetlepels dressing en verdeel de salade over borden.
  • 9 Leg de plakjes fazant en appel erop.
  • 10 Sprenkel er nog wat dressing over.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio of Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.