recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groene salade met makreel, geroosterde paprika en croutons

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rode paprika (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - rode uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - wittewijnazijn (50 ml)
  • - volkorenbrood (3 sneetjes)
  • - gestoomde makreel (1 )
  • - ijsbergsla (1 krop)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de over voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de uien in flinterdunne ringen; snijd het brood in blokjes; snijd de sla in brede repen.
  • 3 Rooster de paprika’s 20 minuten in een hete oven van 220 °C.
  • 4 Marineer de uiringen 20 minuten in de azijn.
  • 5 Laat de paprika’s 10 minuten nagaren in een afgesloten kom.
  • 6 Verwijder dan het velletje en de zaadjes en snijd de paprika’s in repen.
  • 7 Klop 3 eetlepels paprikavocht met 2 eetlepels olijfolie, 0.5 eetlepel azijn en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 8 Bak de blokjes brood in een koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel hete olie knapperig bruin.
  • 9 Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in stukken.
  • 10 Laat de uiringen in een zeef uitlekken.
  • 11 Verdeel de sla over grote borden, druppel de dressing erover.
  • 12 Leg de ui, paprika en makreel op de sla en strooi de croutons erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.