recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groenekoolrolletjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - ei (1 )
  • - havermout (3 eetlepels)
  • - gehaktkruiden zonder zout (0.5 eetlepel)
  • - half-om-half gehakt (500 gram)
  • - groene kool (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 2 Hak de dille fijn.
  • 3 Breng in een grote pan water aan de kook.
  • 4 Maak 12 grote bladeren van de kool los.
  • 5 Snijd de harde stronk weg.
  • 6 Leg drie tot vier koolbladeren tegelijk in het kokende water en laat je in een tot twee minuten soepel worden.
  • 7 Leg de bladeren met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze direct af onder koud stromend water.
  • 8 Laat ze uitlekken.
  • 9 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 10 Maak het gehakt in een kom los met een vork.
  • 11 Strooi de gehaktkruiden, het zout en de havermout erover.
  • 12 Breek het ei erboven en voeg de bosui en dille toe.
  • 13 Meng alles door elkaar.
  • 14 Verdeel het gehakt in drie porties per persoon en vorm deze tot worstjes van vijf cm lang.
  • 15 Spreid de koolbladeren uit op het werkvlak, met de inkeping waar de stronk zat naar beneden.
  • 16 Leg op elk blad een gehaktworstje.
  • 17 Vouw de zijkanten van de bladeren over het gehakt en rol de koolbladeren dan van beneden naar boven stevig op.
  • 18 Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal en schenk bouillon op de bodem.
  • 19 Schuif de schaal in de oven en laat de koolrolletjes in dertig tot vijfendertig minuten gaar worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.