recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

groenekoolstoofpot met corned beef

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (van een tablet) (500 ml)
  • - sinaasappel (sap) (0.5 )
  • - karwijzaad (2 theelepels)
  • - groene kool (ca 500 gram) (0.5 )
  • - aardappelen (500 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - corned beef (340 gr.) (1 blik)
  • - grove mosterd (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Breng in een hapjespan de bouillon met het sinaasappelsap en het karwijzaad aan de kook.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd in plakken.
  • 3 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 4 Verdeel de kool in parten, twee per persoon.
  • 5 Leg de parten kool in de bouillon en leg de plakken aardappel en wortel ertussen.
  • 6 Kook de groenten 10 minuten met de deksel op de pan.
  • 7 Snijd de corned beef in plakken, twee per persoon en leg ze op de groenten.
  • 8 Kook de groenten in nog 2-5 minuten beetgaar.
  • 9 Schep de groene kool met aardappel en wortel met een schuimspaan in warme diepe borden en leg de plakken corned beef erop.
  • 10 Kook op hoog vuur het vocht in en roer de mosterd erdoor.
  • 11 Geef deze jus apart erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.