recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groente-empanada

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - grote ui (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
  • - rode paprika (1 )
  • - courgette (1 )
  • - maïskorrels (uit blik) (1 )
  • - deeg voor hartige taart (1 pakje)
  • - melk (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi de deeg voor de hartige taart.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de paprika en de courgette in blokjes.
  • 4 Laat het blikjes maiskorrels uitlekken.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Schep tacokruiden, paprika, courgette en maïs erdoor en bak alles in zes tot acht minuten.
  • 7 Leg vij plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van 25 cm.
  • 8 Leg de deeglap op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 9 Verdeel de groente erover, laat 2 cm van de rand vrij.
  • 10 Rol de andere plakjes deeg ook uit tot een ronde lap en leg deze over de groente.
  • 11 Maak de rand vochtig en druk deze tot een schulprand dicht.
  • 12 Bestrijk de empanada met melk en bak hem in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Serveer in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.