recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Groente-omelet met tuinkruiden

Lunch
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - goudse (jong) belegen kaas (100 g)
  • - tijm (1 mespuntje)
  • - versgehakte peterselie (1 eetlepel)
  • - koffieroom (0.5 dl)
  • - eieren (4 )
  • - prei (1 stuks)
  • - rode paprika gesneden (0.5 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - magere gerookte spekblokjes (100 g)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de rode paprika gesneden in blokjes; Snijd de prei in smalle ringetjes; Snijd de Goudse (jong) belegen kaas in reepjes.
  • 2 Verhit de olie of de boter en bak de spekblokjes zachtjes iets uit.
  • 3 Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak 5 minuten.
  • 4 Klop de eieren los met de koffieroom en voeg de helft van de peterselie, een mespuntje tijm en peper en zout toe.
  • 5 Schenk het eimengsel over de groenten in de pan.
  • 6 Verdeel de Goudse kaas erover.
  • 7 Bak de omelet op een lage stand tot het eimengsel wat steviger is.
  • 8 Leg de omelet op een bord en strooi de rest van de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.