DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Hachee met hasselback aardappelen

Hoofdgerecht Gemiddeld 210 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Pel de uien en knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak het hacheevlees 5 minuten op middelhoog vuur. Stap 2 Voeg vervolgens de ui en de helft van de knoflook toe en bak 5 minuten mee. Stap 3 Meng de runderbouillontablet met 500 ml kokend water en voeg toe aan de pan met het vlees. Stoof de hachee 3 uur op laag vuur. Stap 4 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Stap 5 Was de aardappelen en snijd elke aardappel in tot 5 mm van de onderkant met behulp van 2 satéprikkers aan beide kanten van de aardappel. Stap 6 Verdeel de aardappelen over een ovenschaal. Meng de olijfolie met de overige knoflook en verdeel dit over de aardappelen. Stap 7 Dek de aardappelen af met aluminiumfolie en plaats deze 25 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Stap 8 Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakken van 1 cm. Stap 9 Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie, bak hierin de rode kool en appel in 6 minuten gaar. Stap 10 Serveer de hachee met de rode kool, appel en hasselback aardappelen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - appelboor- satéprikker
Voedingswaarden (per portie)
Energie 627 kcal
Eiwit 47 g
Koolhydraten 43 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden
receptenweekend