recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hamterrine met peterselie en ei

Voorgerecht
4 personen
260 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 )
  • - gelantine (2 blaadjes)
  • - vleesfond (400 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - peterselie (30 gram)
  • - gegrilde achterham (200 gram)
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - little gem (1 kropje)
Bereidingswijze
  • 1 Gebruik een rechthoekige (cake)vorm ( inhoud van 600-750 ml) en bekleed deze met huishoudfolie.
  • 2 Pers de citroen en rasp deze.
  • 3 Hak de peterselie fijn.
  • 4 Snijd de ham in dunne reepjes.
  • 5 Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • 6 Laat ze schrikken en pel ze.
  • 7 Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  • 8 Verwarm de vleesfond met een beetje citroensap op zacht vuur.
  • 9 Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de warme fond.
  • 10 Roer van het vuur de peterselie, ham en nog wat citroenrasp door de fond en voeg wat zout en peper toe.
  • 11 Doe dit mengsel over in de vorm en laat de terrine in de koelkast in 4 uur opstijven.
  • 12 Meng de mayonaise met de resterende citroenrasp en enkele druppels citroensap.
  • 13 Keer de terrine op een plank, snijd er 8 plakken af en leg deze dakpansgewijs op borden.
  • 14 Leg er enkele blaadjes sla naast en schep er wat mayonaise bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.