recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige clafoutis met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse zalm, in blokjes van 2 cm (175 gram)
  • - venkel, in dunne partjes (1 )
  • - bosuitjes, in stukjes van ca 5 cm (3 )
  • - roomboter, gesmolten (50 gram)
  • - creme fraiche (200 ml)
  • - volle melk (200 ml)
  • - bloem (100 gram)
  • - kaas, geraspt (100 gram)
  • - eieren (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: dichte (metalen) taartvorm (ø 26 cm).
  • 2 Vet de taartvorm in.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 4 Roer in een kom de eieren met wat zout en versgemalen peper los.
  • 5 Meng al roerend kaas, bloem, melk, crème fraîche en boter erdoor.
  • 6 Schenk dit beslag in de taartvorm en verdeel de stukken bosui, venkel en zalm erin.
  • 7 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Serveer in punten met een rucolasalade erbij.