recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hartige taart met raapsteeltjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas
  • - slagroom (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - ham
  • - ui (1 stuks)
  • - boter
  • - raapsteeltjes (400 g)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries deeg voor hartige taart; Snipper de ui; Snijd de ham in reepjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • 3 Maak de raapsteeltjes schoon, verwijder de worteltjes en snijd de bladeren grof.
  • 4 Smelt de boter in een wok en roerbak de ui en raapsteeltjes 2-3 minuten.
  • 5 Schep de ham erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • 7 Klop de eieren los met de room, kaas en peper naar smaak en schenk dit mengsel over de raapsteeltjes.
  • 8 Bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay uit Chili, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.