recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hele kip uit de oven met geroosterde bospeentjes en krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 )
  • - wortelen (1 bos)
  • - sjalotje(s) (250 gram)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - krielaardappeltjes in de schil (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (1 bakje)
  • - kip (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de citroen in stukken; halveer de sjalotjes en knoflook; snijd de basilicum in reepjes.
  • 3 Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper en wrijf hem rondom in met wat citroensap.
  • 4 Leg de kip in de ovenbraadslede en verwarm hem 30 minuten in de oven.
  • 5 Schil de wortelen met een dunschiller, laat een stukje groen zitten.
  • 6 Verdeel de wortelen, sjalotjes, knoflook, krieltjes en stukken citroen rond de kip.
  • 7 Strooi er zout en peper over en besprenkel alles met wat olijfolie.
  • 8 Schuif de braadslede weer in de oven en laat de kip en groente in nog 30-40 uur gaar en bruin worden.
  • 9 Schep de groente af en toe om.
  • 10 Serveer de kip op een grote schaal met de groente eromheen.
  • 11 Schep het basilicum door de groente.