recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Herfstsalade met gerookte kip

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gerookte kip (150 g)
  • - walnoten (50 g)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - kerriesaus (pakje) (3 eetlepels)
  • - ijsbergsla (100 g)
  • - witte druiven (250 g)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - meergranenrijst (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de bleekselderij in dunne plakjes; Pers de sinaasappel en bewaar het sap; Hak de walnoten grof.
  • 2 Kook de meergranenrijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • 3 Warm de plakjes bleekselderij 2 minuten met de rijst mee.
  • 4 Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
  • 5 Snijd de ijsbergsla in repen en verdeel de sla over de borden.
  • 6 Klop in een kom de kerriesaus met het sap tot een dressing en schep de rijst met bleekselderij en driekwart van de druiven en noten erdoor.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Schep de rijstsalade op de ijsbergsla en verdeel de rest van de druiven en noten erover.
  • 9 Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze op de salade.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn (chardonnay, gewurztraminer).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.