recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse biefstuk

Hoofdgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - peper
  • - zout
  • - water (100 ml)
  • - melk (75 ml)
  • - roomboter (50 gram)
  • - kogelbiefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de biefstukken in met zout en peper en laat ze heel even liggen.
  • 2 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 3 Leg de biefstukken met de ingesneden ruitjeskant naar beneden in de hete boter en bak deze kant op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin.
  • 4 Schuif de biefstukken af en toe met een spatel over de panbodem.
  • 5 Keer de biefstukken en bak ook de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin.
  • 6 De binnenkant is dan mooi rosé.
  • 7 Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Laat ze zo even rusten.
  • 9 Schenk de melk bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat ook de melkbestanddelen bruinen.
  • 10 Schenk er dan het water bij en laat het vocht op hoog vuur bruisend inkoken tot een mooie jus.
  • 11 Leg de biefstukken op warme borden en schep de jus erover.
  • 12 Lekker met gebakken aardappelen of patat friet, een frisse salade en gestoomde broccoli- of bloemkoolroosjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.