recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hollandse witte bonen-pastinaaksoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte geitenkaas (150 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - spekblokjes (250 gram)
  • - stengels bleekselderij (2 )
  • - dunne prei (1 )
  • - winterwortel (200 gram)
  • - groentebouilllon (1.5 liter)
  • - witte bonen (680 g, 1 de beste) (1 pot)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - eetlepels olijfolie (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de pastinaak en winterwortel in blokjes.
  • 3 Snijd de stengels bleekselderij in dunne reepjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en pastinaak zachtjes glazig.
  • 5 Voeg de witte bonen met het vocht en twee derde van de bouillon toe.
  • 6 Breng alles aan de kook en kook de pastinaak in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Breng intussen in een pan de rest van de bouillon aan de kook.
  • 8 Voeg de wortel, prei en bleekselderij toe en kook de groenten in 3-4 minuten beetgaar.
  • 9 Bak in een hapjespan de spekjes zachtjes knapperig bruin.
  • 10 Pureer met een staafmixer de pastinaak met witte bonen en bouillon tot een gladde soep.
  • 11 Roer de bouillon met groenten en de tijm erdoor.
  • 12 Voeg wat zout en versgemalen peper toe en laat de soep nog 3-4 minuten zachtjes koken.
  • 13 Schep de soep in diepe borden of soepkommen en strooi in het midden wat spekjes en geraspte kaas.
  • 14 Zet de rest van de spekjes en kaas in kommetjes op tafel voor de tweede ronde.
  • 15 Lekker met bruin stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.