recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Homemade appelcompote met mango

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kaneelstokjes (4 )
  • - appelsap (100 ml)
  • - kardemom (1 theelepel)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - mango (1 )
  • - elstar appels (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de gember.
  • 2 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  • 3 Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • 4 Snijd de plakken in blokjes.
  • 5 Schep de appelblokjes en mangoblokjes in een pan om met de gember en kardemom.
  • 6 Schenk het appelsap erbij en breng aan de kook.
  • 7 Kook het fruit in tien tot vijftien minuten zachtjes gaar.
  • 8 Roer alles tot een grove moes en laat afkoelen.
  • 9 Schep de appelcompote in schaaltjes en steek er een kaneelstokje in.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.