recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hongaarse goulashsoep

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zure room (125 ml)
  • - gele of groene paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - vastkokende aardappelen (400 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
  • - blik tomatenstukjes in tomatensap (400gr) (1 )
  • - verse tijm en/of oregano (1 eetlepel)
  • - pikante paprikapoeder (2 theelepels)
  • - milde paprikapoeder (1 volle eetlepel)
  • - grote ui (1 )
  • - magere runderlappen (300 gram)
  • - doorregen spekblokjes (125 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de magere runderlappen in plakjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Haal de sperziebonen af en snijd in drieën.
  • 4 Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • 5 Snijd de paprika’s in reepjes.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de spekblokjes zachtjes krokant.
  • 7 Schep ze op een bordje.
  • 8 Roerbak de plakjes magere runderlappen met de ui in het bakvet al omscheppend lichtbruin.
  • 9 Schep de milde en pikante paprikapoeder en de tijm en/of oregano erdoor en voeg de tomatenstukjes toe.
  • 10 Bak nog 1 minuut.
  • 11 Schenk de bouillon erbij en breng het geheel net aan de kook.
  • 12 Kook de soep 40-50 minuten op heel zacht vuur tot het vlees net mals begint te worden.
  • 13 Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en paprikareepjes toe en kook de soep nog 15-20 minuten tot de groenten gaar zijn.
  • 14 Breng de goulashsoep op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 15 Serveer de soep in grote kommen en schep er een lepel zure room in.
  • 16 Strooi er wat spekblokjes over.
  • 17 Zet de rest van de zure room en spekblokjes in schaaltjes op tafel voor de tweede ronde.