recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Hongaarse runderstoofpot

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - knolselderij (500 gram)
  • - vleesbouillon (uit een pot) (300 ml)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (1.5 eetlepel)
  • - ribbraadlappen (600 gram)
  • - ui (1 )
  • - gerookte spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de ribbraadlappen in stukken.
  • 3 Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan en bak de ui in het bakvet glazig.
  • 4 Leg het vlees ertussen en bak de stukken rondom bruin.
  • 5 Schep de paprikapoeder, tomatenpuree en de tijm erdoor.
  • 6 Schenk de wijn en bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt 2-2,5 uur op heel zacht vuur, het vocht mag net in beroering zijn.
  • 8 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 9 Halveer de sperciebonen.
  • 10 Voeg de knolselderij en sperziebonen toe en stoof het vlees en de groenten in nog 30 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Lekker met aardappelen of rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.